Cloud automatisering met Sabaas Cloud Console

Sabaas

Sabaas

12.11.2020
BO Ximages F5 A6155

Cloud automatisering

De grootste voordelen die men ervaart wanneer zij SAP in de Cloud draaien zijn de vele automatiseringsopties, zeker in vergelijking met On Premise Datacenters. Een van deze automatiseringsopties is het pay-per-use-model waarbij alleen de werkelijke kosten van de draaiende SAP-systemen in rekening worden gebracht. Het gebruik van deze functie is daarom zeer geschikt voor development-, project- of Proof of Concept-systemen die alleen tijdens kantooruren gebruikt worden. Helaas is het gebruik van deze functie een stuk complexer dan verwacht. De Cloud levert namelijk alleen standaardconsoles, terwijl deze niet goed overweg kunnen met SAP-systemen of HANA-databases. Om onze klanten toch optimaal gebruik te kunnen laten maken van het pay-per-use-model en haar functionaliteiten, hebben wij de Sabaas Cloud Console ontwikkeld.

Sabaas Cloud Console

De Sabaas Cloud Console biedt een centraal en gebruiksvriendelijk dashboard voor uw SAP-systemen. Hier beheert u alle lagen van uw SAP-systeem, inclusief de onderliggende Database, besturingssystemen en Cloud-resources. Door onze Cloud Console te gebruiken, zorgen we ervoor dat alles op een gemakkelijke, veilige en consistente manier wordt beheerd en gecontroleerd. Dit stelt DevOps-teams, projectteams en development teams in staat om zelf een SAP-systeem te leveren voor daadwerkelijk gebruik. Wanneer zij het systeem niet nodig hebben, zoals in de avonduren of weekenden, kan deze eenvoudig worden afgesloten.

Bij Sabaas begrijpen we dat agile projectteams liever niet afhankelijk willen zijn van het lokale IT-team of derden wanneer zij het SAP-systeem beschikbaar willen hebben. Door onze Sabaas Cloud Console te gebruiken heeft u de volledige controle.

De Sabaas Cloud Console bestaat uit de volgende hoofdfuncties:
- Het gebruik is eenvoudig en intuïtief
- Responsive ontwerp waardoor het geschikt is voor pc, mobiel en tablet
- Volledig HTML, waardoor het wordt ondersteund door elk apparaat met een browser
- Overal bereikbaar dankzij internettoegang
- Volledig beveiligd met ondersteuning voor Multiple Factor Authenticatie
- Met Multi-user and multi-role functies beschikbaar
- Integreert met de managementlaag van het SAP-systeem en met het AWS Cloud Platform
- Zelf gedefinieerde schema's voor afsluiten of opstarten van het complete SAP-systeem
- Bekijk de status van de SAP-werkprocessen en maak eenvoudig de keuze of het SAP-systeem veilig kan worden afgesloten zonder dat er actieve processen worden onderbroken
- Overzicht van wie het systeem het laatst heeft afgesloten of opgestart
- Inzicht in het gebruik en de kosten van het systeem voor de huidige en de voorgaande maanden

Technisch overzicht

De Sabaas Cloud Console is een cloud-native applicatie. Dit betekent dat de applicatie volledig serverloos kan draaien en automatisch schaalt op basis van gebruik. De console is beschikbaar via de AWS Marketplace of kan volledig geautomatiseerd worden geleverd via Sabaas.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Bart de Paauw voor een gratis proefperiode of demo.

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com