Cosun kiest Sabaas als SAP outsourcing partner

Sabaas

Sabaas

30.05.2022
7364f466 54e2 4fc0 8c84 1522d63aa4ec

De overeenkomst is getekend. Royal Cosun (moederbedrijf van o.a. Aviko, Cosun Beet Company, Sensus, SVZ en Duynie) heeft Sabaas gekozen als outsourcing partner voor haar complete SAP-landschap. Sabaas gaat de komende jaren het SAP Basis beheer uitvoeren voor de SAP-omgevingen van Cosun en haar businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Sensus en SVZ.

Kwaliteit en daadkracht

Het shared service center van Royal Cosun bedient het complete IT landschap van de verschillende businessgroepen. Verdere professionalisering en specialisatie van het service center zijn leidend geweest in de keuze om een partner te zoeken voor het SAP Basis beheer. Hiermee hoopt Cosun sneller te kunnen reageren op klantverzoeken en daarbij de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

Sabaas, SAP Basis en Cloud expert, heeft een jarenlange relatie met Cosun. Diverse SAP projecten zijn de revue gepasseerd waarbij de realisatie en het 24x7 beheer van het SAP S/4HANA Extended Warehouse Management (SAP EWM) van Aviko het kroonstuk is.

Tijdens de reguliere service gesprekken in het einde van 2021 kwam het verzoek van Cosun voor outsourcing ter sprake. Sabaas beheert diverse SAP landschappen voor meerdere klanten. De bestaande processen en procedures bleken zeer goed aan te sluiten bij de wensen en eisen van Cosun. Cosun zocht een partij die hen kan helpen daadkrachtig om te gaan met service verzoeken en mee te denken in verbeteren van de diensten.

Niek Bruggeman, Manager SSC ICT bij Cosun, vertelt dat het gevoel bij Sabaas meteen goed was. Niet alleen de succesvolle projecten uit het verleden dragen daaraan bij. “Sabaas is als organisatie zeer persoonlijk, waarmee je communiceert via korte lijnen en daardoor meteen op de juiste manier geholpen wordt”, vertelt hij. “Bij Sabaas kennen de medewerkers de geschiedenis van de klant en weten wat er speelt; dat is prettig schakelen.”

Meer ruimte voor innovatie en optimalisatie

Cosun zocht niet alleen naar een gedegen partner voor de SAP-outsourcing, ook streefde de organisatie naar een manier van samenwerking waarin beide partijen elkaar complementeren. Doordat Cosun zowel omgevingen on-premise heeft als in de Cloud van Azure, dient de partner beide te kunnen ondersteunen. Men dient dezelfde taal te kunnen spreken om tot vernieuwende oplossingen te komen.

Sabaas gaat zeer nauw met de medewerkers van het SSC van Cosun samenwerken waarbij direct geschakeld wordt met de eindgebruikers binnen de businessgroepen. Hierbij worden de meest kritische SAP systemen 24x7 bewaakt om verstoring van de business te voorkomen.

Sander van Gemert, Partner bij Sabaas: “ We hebben zeer goed geluisterd naar de vragen en verzoeken van Cosun. Onze dienstverlening past perfect bij de manier van samenwerken die gevraagd wordt. We zijn dan ook heel verheugd dat we nu, naast SAP EWM, het vertrouwen krijgen om het volledige SAP landschap te mogen beheren. De passie voor techniek van het Cosun team is een perfecte match met onze missie; door continuïteit meer ruimte voor innovatie en flexibiliteit. Samen gaan we de komende jaren een mooie tijd tegemoet.”

Vanaf 1 juni 2022 is gestart met de transitie waarbij het volledige beheer na 2 maanden overgedragen zal zijn aan Sabaas. Beide partijen hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking.

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

SAP IT-optimalisatie expert Sabaas ondertekend partnership met Protect4S voor het verbeteren van hun SAP security ondersteuning.

Stan van den Broek

Stan van den Broek

Sentia, een service provider op het gebied van hybride cloud services en digital experience management, bundelt haar krachten met de cloud enabler voor SAP-workloads Sabaas.

Nieuws
Sabaas

Sabaas

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Maarten!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com