Digitale transformatie: zo doe je het!

Sabaas

Sabaas

08.12.2020
Digitale transformatie

Talloze bedrijven, groot en klein, zijn momenteel bezig met het transformeren van hun bedrijfsprocessen. Echter worstelen veel van deze bedrijven met hun enorme SAP ERP systemen, die nog steeds de kern vormen van hun bedrijfsprocessen.

Om zich aan te passen aan de frequente en vooral snelle veranderingen in de industrie, moeten bedrijven zich wendbaar en flexibel opstellen. Helaas missen de meeste ERP-systemen deze flexibiliteit. Bij Sabaas bieden we verschillende manieren om deze problemen op te lossen en helpen we bedrijven en organisaties met hun digitale transformatie. In deze blog zetten we de belangrijkste elementen uiteen - zoals service management - die nodig zijn voor een digitale transformatie. Deze helpen u bij het optimaliseren en stroomlijnen van al uw ERP-systemen en bij het voorbereiden op toekomstige wijzigingen en upgrades.

Automatiseer uw operaties

Om de dagelijkse activiteiten effectief te beheren, moet de monitoring hiervan worden geautomatiseerd. Neem afstand van dagelijkse checklists en implementeer technische monitoring waarbij objecten zoals schijfruimte, systeemdumps, performance en de beschikbaarheid van werkprocessen gecontroleerd kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat uw dagelijkse werkzaamheden onbelemmerd verlopen.

Het implementeren van bedrijfsproces monitoring zorgt voor een betrouwbare stroom en doorvoer van bedrijfsprocessen. Dit helpt u bij het opsporen van problemen zodat deze vroegtijdig verholpen kunnen worden.

Het doel is om de efficiëntie van de dagelijkse operatie te vergroten en het aantal incidenten te verminderen. Sabaas biedt een eigen set KPI's om uw systeembeschikbaarheid en gezondheid te beheren. We kunnen u ook helpen bij het ontwikkelen van een eigen set indicatoren en dashboards. Op die manier kunt u uw systeem effectief beheren.

Verwijder ongebruikte en op maat gemaakte code

Om toekomstige upgrades mogelijk te maken, is de standaardisatie en automatisering van uw systeem essentieel. In de meeste SAP-systemen wordt 70% tot 80% van alle maatwerkcodering niet meer gebruikt. Deze codering, zelfs als deze niet wordt gebruikt, zal upgrades en andere ontwikkelingen belemmeren omdat deze moet worden aangepast en getest. Bij elke upgrade begint dit proces weer helemaal opnieuw, omdat niemand zeker weet of deze codering nog actief wordt gebruikt. Door ongebruikte aangepaste codering te verwijderen, wordt de complexiteit van het toepassen van upgrades en wijzigingen verminderd. Sabaas kan de Custom Code Lifecycle Management (CCLM) implementeren en ongebruikte codering in uw SAP-systeem buiten gebruik te stellen. Op die manier worden upgrades tegen lagere kosten mogelijk.

Archiveren

Naast het beheren van de dagelijkse activiteiten, is het ook belangrijk om de gezondheid van uw systeem op de lange termijn te verbeteren. Dit kunt u doen door de groei te controleren en op zijn tijd het systeem op te schonen. Denk hierbij aan het archiveren van bedrijfsgegevens of technische data die voor compliance redenen niet verwijderd kunnen worden of door gegevens te verwijderen die niet langer nodig zijn. SAP Data Volume Management (DVM) kan worden gebruikt om de toekomstige groei te voorspellen en om te begrijpen welke tabellen met prioriteit kunnen worden gearchiveerd.

Het implementeren van DVM geeft inzicht in:

  • Statistieken voor gegevenstoewijzing - wie verbruikt wat?
  • Gebruiksstatistieken - welke gegevens worden aangeraakt en welke helemaal niet?
  • Mogelijke besparingen - welke kosten bespaart u door te archiveren?
  • Reorganisatie en compressie - hoeveel opslag kan ik besparen door te reorganiseren of over te stappen naar S/4HANA?

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com