Provincie Noord-Brabant brengt SAP-beheerwerkzaamheden onder bij iQibt en Sabaas

Sabaas

Sabaas

29.06.2020
Provincie Noord Brabant

Per 1 juli 2020 is iQibt eindverantwoordelijk voor de SAP-beheerwerkzaamheden bij de provincie Noord-Brabant. iQibt treedt hierin op als service integrator, waarbij Sabaas de rol vervult als onderaannemer voor SAP Basis beheer- en infrastructuur dienstverlening.

Al eerder optimaliseerde iQibt het subsidiesysteem en andere financiële processen bij de provincie Noord-Brabant, waardoor iQibt geen onbekende is van de provincie. Eelke Blonk, Programma Manager bij de provincie Noord-Brabant vertelt: “De overdracht naar iQibt was de enige logische stap die ik op korte termijn met vertrouwen durfde te zetten. Het contract met huidige beheerder liep af en de relatie met iQibt is altijd goed geweest.”

“We waren uiteraard heel blij met de vraag vanuit de provincie of we het technisch applicatiebeheer wilden overnemen. Met onze partner Sabaas hebben we snel geschakeld en binnen een paar dagen lag er een voorstel op tafel. Dat we nu tekenen, getuigt van een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.”, aldus Richard Legierse, Partner bij iQibt.

Provincie Noord Brabant

Vooruitstrevend

De provincie Noord-Brabant is een groot SAP-gebruiker en wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van digitalisering en innovatie. De provincie gebruikt onder andere SAP voor haar subsidieproces, vaste activa, HR-processen, inkoop, rapportage, workflow, treasury and riskmanagement. Overige SAP-oplossingen waarmee de provincie Noord-Brabant overheid-specifieke uitdagingen oplost, hebben betrekking op het BTW-compensatiefonds, de BBV-richtlijnen en de vennootschapsbelastingplicht voor overheidslichamen.

Partners

Voor de komende negen maanden vervult iQibt de rol als service integrator over het gehele applicatielandschap en is daarmee verantwoordelijk voor de onderlinge samenwerking tussen de verschillende dienstverleners, waaronder Sabaas.

René van Es, Partner bij Sabaas, licht toe: “Wij zien het als blijk van vertrouwen dat wij samen met iQibt, de provincie Noord-Brabant mogen bedienen met een dynamische en schaalbare beheeromgeving. Het wordt een periode waarin we met een betrokken en persoonlijke aanpak het SAP-landschap van de provincie Noord-Brabant stabiel en optimaal laten opereren.”

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

Een beveiligde SAP-toegang is van groot belang, maar hoe doet u dat? In deze blog leggen wij uit hoe u uw SAP-omgeving veilig kunt houden.

Data security
Sabaas

Sabaas

Leiderschap, innovatie en serverlessoplossingen tijdens het AWS re:Invent 2020. Wij bespreken de highlights in deze blog, lees hier verder.

Events
Sabaas

Sabaas

On June 15, 2022, the recurring SAP Basis event of Sabaas, after 2 years of social distancing, took place in 's-Hertogenbosch. Colleagues from all over the Netherlands came to Sabaas for an evening full of information, new insights, inspiring conversations and fun.

Events
Sabaas

Sabaas

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com