Sabaas en Sentia trekken gezamenlijk op bij SAP-cloudmigraties naar AWS

Sabaas

Sabaas

20.12.2021
Sabaas logo Sentia 2

Sentia, een service provider op het gebied van hybride cloud services en digital experience management, bundelt haar krachten met de cloud enabler voor SAP-workloads Sabaas. De samenwerking heeft als doel om klanten te ondersteunen bij het migreren van hun SAP-omgeving naar de AWS Cloud. Op deze manier worden klanten in staat gesteld de S/4HANA-deadline van 2027 te halen. Dankzij de ervaring van zowel Sentia als Sabaas, gecombineerd met de flexibele en veilige Amazon Web Services (AWS) Cloud, kunnen klanten op een snelle en veilige manier hun bedrijfskritische ERP-systemen naar de cloud brengen.

Met ingang van 2027 zal de support van verschillende SAP-producten, waaronder ERP 6.0, CRM 7.0, SCM 7.0 en SRM 7.0, worden stopgezet. SAP-klanten zullen daarom de overstap moeten maken naar het nieuwe SAP S/4HANA-platform. Door deze overgang te combineren met een migratie naar de cloud, wordt dit proces versneld. De uitgebreide SAP-kennis van Sabaas vergroot de kans op succesvolle cloudmigraties naar AWS die verzorgd worden door Sentia. De flexibiliteit van de cloud, de stabiliteit van SAP-applicaties en de inzichten in bedrijfsprocessen op basis van Digital Experience Management is een krachtige combinatie, die zeer bedrijfskritische SAP-systemen de komende jaren naar een hoger niveau tilt.

AWS biedt de veiligste, meest betrouwbare en meest uitgebreide cloudinfrastructuur, evenals een bewezen aanpak die wordt ondersteund door ongeëvenaarde ervaring met het ondersteunen van SAP-klanten in de cloud. Daarnaast biedt Sabaas jarenlange kennis en ervaring rondom migraties en SAP Basis-as-a-service. Sentia maakt als managed service provider de SAP-omgeving volledig transparant met de data-analyseoplossing SAP Powerconnect. Hierdoor behoren performanceproblemen op bedrijfskritische ERP-systemen tot het verleden en is stabiliteit tijdens de migratie gewaarborgd.

“Veel SAP-gedreven organisaties zullen de komende jaren naar de cloud gaan," zegt Edwin Kennedy, CCO van Sentia Nederland. "Wij willen hen graag begeleiden bij deze overstap; de gecombineerde kennis over AWS van Sabaas en Sentia maakt dit mogelijk. Deze samenwerking is voor organisaties de uitgelezen kans om te starten met het opschonen en archiveren van hun SAP-landschap en deze voor te bereiden op de overstap naar de cloud, en om gebruik te maken van de innovaties die voor SAP lange tijd niet beschikbaar waren.”

"Organisaties die hun SAP-omgeving hebben gemigreerd naar de cloud ervaren dat mogelijkheden beschikbaar komen voor hun zakelijke gebruikers. Het koppelen van data lakes, het uitlezen van IoT-data, maar ook het versneld testen van SAP-releases blijken op AWS veel eenvoudiger en kosteneffectiever te zijn," zegt Sander van Gemert, partner en architect bij Sabaas. "Dankzij onze samenwerking met Sentia kunnen we klanten een compleet pakket bieden waarbij implementatie, beveiliging en flexibiliteit volledig uit handen worden genomen. Samen met de klant analyseren we het huidige landschap en doen we voorstellen over hoe processen in de AWS Cloud gerealiseerd kunnen worden. Slim gebruik van cloud native oplossingen voorkomt verstoringen en verlaagt de kosten, ook in de SAP-wereld."

Logo Sentia 1

Over Sentia

Sentia is een van de toonaangevende bedrijven in managed cloudoplossingen in Europa, met meer dan 600 medewerkers in Nederland, België, Bulgarije en Denemarken. Sentia's missie is het verbeteren van de manier waarop organisaties, mensen en technologie werken. Het bedrijf biedt (zakelijk) advies en managed services die bedrijven helpen bij het transformeren, controleren en optimaliseren van hun IT-landschappen, werkplekken en applicaties. From any cloud. To any cloud. In any cloud. Naast de eigen Sentia Cloud biedt Sentia ook cloudservices in Azure, AWS en GCP, en digital experience monitoring. Meer informatie vind je op www.sentia.com/nl.

Over Sabaas

Sabaas, SAP IT-optimalisatie en procesautomatisering, is in 2015 opgericht met als doel SAP-omgevingen beschikbaar te maken in de Public Cloud. SAP-omgevingen in de Public Cloud bieden organisaties de basis voor de digitale transitie. Vanuit de mogelijkheden van de Cloud kunnen nieuwe bedrijfsprocessen worden ontwikkeld. De experts van Sabaas zetten zich in om bedrijven en organisaties te helpen veranderen. Met "Knowing Change" als basis begint de noodzaak tot veranderen binnen een organisatie met antwoorden op de vragen waarom, wanneer en wat. Ondersteund door een constante kwaliteit van dienstverlening krijgt de organisatie de kans haar de business continu te innoveren.

Sabaas logo artikel Sentia

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

SAP IT-optimalisatie expert Sabaas ondertekend partnership met Protect4S voor het verbeteren van hun SAP security ondersteuning.

Stan van den Broek

Stan van den Broek

Vanaf september 2019 is Sabaas SAP Special Business Member van Quinso geworden. Samen willen zij klanten een betere totaal oplossing bieden.

De overeenkomst is getekend! Sabaas en Cosun gaan een samenwerking aan rondom het beheer van de nieuwe SAP-omgeving. Vanaf 1 juni 2022 zal Sabaas het volledige beheer overnemen. Lees meer.

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com