Van India naar Sabaas: Interview met Neety en Neha

Sabaas

Sabaas

06.04.2022
BO Ximages F5 A6220

Read this blog in English on our LinkedIn page

Neety Sharma en Neha Puthran zijn allebei SAP Basis Consultant bij Sabaas. Hun expertise richt zich op het ondersteunen van klanten bij het beheren van SAP-omgevingen en uitvoeren van projecten voor het implementeren van SAP in de Public Cloud. Beide dames verhuisden een korte tijd geleden vanuit Mumbai, India, naar Nederland voor hun werk. Ze delen met ons hun verhaal.

Het verhaal van Neha

Neha werkt sinds april 2020 bij Sabaas in Nederland. Ze kwam voor het eerst in aanraking met Sabaas toen ze voor Atos, een van haar vorige werkgevers, voor een klant naar Nederland ging in 2015. Daar ontmoette ze Gert-Jan Meijer, waar ze een goede klik mee had. Ze verbleef voor Atos een jaar in Nederland. Vooral de open werksfeer en de goede work-life balance in Nederland spraken haar destijds enorm aan. Ze vond het dan ook jammer dat ze in 2016 weer terugging naar Mumbai. Later werkte ze nog voor Capgemini en PwC, ook in Mumbai.

In 2020 kwam ze via Gert-Jan in contact met Sabaas. Ze zochten een nieuwe SAP Basis Consultant. Neha twijfelde er niet over en vertrok in haar eentje terug naar Nederland. Nu woont ze hier alweer twee jaar en heeft ze ondertussen een huis gekocht in Helmond. En ze is van plan om te blijven, zeker nu ze in Nederland ook de liefde heeft gevonden.

Neha Sabaas

“At Sabaas, my boss is my teammate and not my boss.”

- Neha

Het verhaal van Neety

Neety kwam in augustus 2021 naar Nederland om te werken voor Sabaas. Ook zij werkte voorheen bij grote organisaties als PwC India en Colgate-Palmolive in Mumbai. Ze had een tweedegraads connectie met Sander van Gemert op LinkedIn en kwam zo bij een openstaande vacature terecht. Na enkele digitale interviews nam ze de beslissing om samen met haar man naar Nederland te verhuizen. Niet alleen een goede stap voor haar professionele carrière, maar ook voor haar persoonlijke ontwikkeling. Ze woont nu in het centrum van Utrecht waar ze samen met haar man een huis huurt en binnenkort zou ze graag een huis in de stad kopen.

Neety Sabaas

"I am learning new skills continuously."

- Neety

Wat vinden jullie van Nederland?

Beiden zijn verliefd geworden op Nederland. Zo vindt Neety het bijzonder hoeveel mensen er fietsen en dat ze zelfs in de regen en sneeuw op hun fiets stappen. Neha is daarnaast verknocht aan het landschap en kan genieten van de typische molens en weiden vol koeien.

Maar ook de cultuur spreekt hen beide aan. In India pronken de mensen veel meer met geld en bezittingen dan in Nederland. Ze vinden dat er minder druk wordt gelegd op hoe jij je geld en tijd besteedt en er wordt niet over geoordeeld. Bovendien zijn Nederlanders in het dagelijks leven socialer naar elkaar toe. Neha vertelt hoe leuk ze het vond toen ze in 2015 in Nederland was dat allerlei onbekenden ‘hoi’ tegen haar zeiden en bijvoorbeeld de deur voor haar openhielden. Toen ze dat, eenmaal terug in India, voor een ander deed werd ze behoorlijk vreemd aangekeken – “Do I know you?”.

Missen jullie India soms?

Ondanks dat beide vrouwen in Nederland willen blijven, zijn er echt wel dingen die ze missen aan India. Zo is Neha een echte foodie en mist ze het Indiase eten. Niet alle Indiase restaurants komen in de buurt van wat ze gewend is van haar thuisland. Ook missen Neety en Neha hun familie. Gelukkig komen beide families af en toe op bezoek in Nederland. Zo zijn de ouders van Neety net terug naar India na een bezoek van enkele maanden in Utrecht. En de timing was goed: zij zagen (ook Neety) voor het eerst in hun leven sneeuw!

Hoe is het om bij Sabaas te werken?

Bij Sabaas zitten Neety en Neha helemaal op hun plek. Sabaas heeft volgens hen een open cultuur, waar je als medewerker veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt. De werkgever heeft vertrouwen in je en dat merk je. Ook zijn de culturele verschillen op de werkvloer groot met India, waar je als medewerker moeilijk inbreng kan geven in de organisatie. Zoals Neha het benoemt: “At Sabaas, my boss is my teammate and not my boss.”

Neety vertelt dat ze nu na 8 maanden bij Sabaas al een groot verschil in kennisniveau ziet bij zichzelf. Ze leert continu nieuwe skills en krijgt echt de kans om zichzelf te ontwikkelen. Zo behaalde ze al in september 2021, net als Neha, het certificaat voor AWS Certified Cloud Practitioner en in december 2021 AWS Certified Solutions Architect.

Ook vindt Neha alle collega’s erg benaderbaar en zorgzaam. Zo kende ze haar eerste maanden in Nederland nog vrijwel niemand en haar collega’s zagen dat. Dus werd ze regelmatig door haar collega’s uitgenodigd, bijvoorbeeld om met hen samen Oud & Nieuw te gaan vieren. Ze heeft zich daardoor nooit echt alleen gevoeld.

Zouden jullie het aanbevelen aan anderen?

Zowel Neety als Neha zouden het ieder ander die in dezelfde situatie zit, aanbevelen hetzelfde als hen te doen. Daarbij geven ze als tip mee om open te staan voor het maken van nieuwe vrienden en het leren van de taal. Er worden in Nederland tal van leuke activiteiten georganiseerd die je daarbij helpen, zoals de speciale Talk Cafés en International Girls Trips naar het buitenland.

Ook werken als SAP Basis Consultant bij Sabaas? We groeien gestaag en hebben regelmatig nieuwe vacatures. Neem eens een kijkje binnen onze vacature-omgeving.

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

Wie zijn de mensen van Sabaas? Wat doen ze op een dag? Wat drijft ze? En waar genieten ze van in hun vrije tijd? In deze blogserie stellen we alle medewerkers van Sabaas een-voor-een aan je voor. Dit keer: Stan van den Broek, Senior SAP Basis Consultant bij Sabaas.

Meet the Team
Sabaas

Sabaas

Wie zijn de mensen van Sabaas? Wat doen ze op een dag? Wat drijft ze? En waar genieten ze van in hun vrije tijd? In deze blogserie stellen we alle medewerkers van Sabaas een-voor-een aan je voor. Dit keer: Ramesh Kandagatla, SAP Consultant bij Sabaas.

Meet the Team
Sabaas

Sabaas

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com