Werken in de Cloud:

3 redenen waarom

Rene van Es

Rene van Es

16.04.2021
Pexels buro millennial 1438081

Bedrijven maken steeds vaker de overstap van de fysieke archiefkast naar een virtuele cloud. Begrijpelijk, vooral gezien de huidige technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Maar ook buiten deze situatie om brengt de cloud tal van voordelen met zich mee. Zowel voor grote- als MKB-bedrijven is het belang van overstappen naar de cloud de laatste jaren toegenomen. We nemen u mee in de drie meest belangrijke voordelen.

Schalen naar jouw idealen

Er is natuurlijk niets vervelender dan na een aantal maanden uit uw nieuw gekochte jas groeien. Zo wilt u ook niet dat uw opslagruimte na een tijdje te groot of te klein blijkt te zijn en u uw investering al hebt gedaan. Het voordeel van een cloud-omgeving is dat deze schaalbaar is naar uw specifieke wensen en ambities. Maakt uw bedrijf tijden van groei mee? Dan schaalt u de cloud op naar uw benodigdheden. Ziet u een krimp aankomen? Ook dan past u uw cloud-omgeving makkelijk aan naar uw wensen. De flexibiliteit van de cloudopslag zorgt ervoor dat u niet met overbodige ruimte, en daarmee kosten, komt te zitten. Vanwege het ‘pay-per-usage’ model is het volgens zeer specifieke berekeningen mogelijk om uw te betalen bedrag aan te passen naar uw gebruik van de cloud. Op deze manier betaalt u daadwerkelijk alleen voor wat u gebruikt. Een ideale oplossing dus voor bedrijven met fluctuerende benodigdheden, u betaalt namelijk nooit te veel.

Veiligheid voorop, altijd

Voorkomen is prettiger dan achteraf handelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de veiligheid van uw bestanden. U wilt er niet achteraf achter komen dat al uw bestanden en data centraal op uw net gecrashte harddrive staan. In uw cloud-omgeving kunt u al uw bestanden en documenten veilig opslaan en ten alle tijden bereiken, en zodoende dus ook beschermen. Ook gevoelige gegevens zijn altijd bereikbaar en te bewerken vanuit een andere werkomgeving. Daarmee verzekert u zich ervan dat deze gegevens uit handen te houden zijn van kwaadwilligen. Naast dat uw gegevens veilig en op afstand te bewaren en te bewerken zijn, kunt u uw data en bestanden ook selectief toekennen aan uw medewerkers. Daarmee voorkomt u dat medewerkers bepaalde documenten in kunnen zien welke niet voor hun ogen bestemd of bedoeld zijn. Aan de andere kant kunt u uw medewerkers ook toestemming geven om samen aan bepaalde bestanden te werken of te wijzigen.

Benieuwd naar de voordelen voor jouw organisatie?

Dit zijn enkele voorbeelden van de baten van een cloud-omgeving, maar het grootste voordeel van een overstap is helder. Het is een veilige manier om uw bestanden en data te delen en te bewaren, zowel voor grote- als MKB-bedrijven. We verzekeren u dat een cloud-omgeving ook voor uw bedrijf de juiste stap is. Wilt u meer weten over werken vanuit de cloud of bent u opzoek naar advies met betrekking tot uw unieke situatie? Neem dan contact op met een van onze experts.

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

SAP IT-optimalisatie expert Sabaas ondertekend partnership met Protect4S voor het verbeteren van hun SAP security ondersteuning.

Stan van den Broek

Stan van den Broek

Sabaas kan u met trots mededelen dat wij vanaf juni 2021 officieel ISO 27001 gecertificeerd zijn. Lees hier meer: ISO 27001 certificatie

Nieuws
Sabaas

Sabaas

Een beveiligde SAP-toegang is van groot belang, maar hoe doet u dat? In deze blog leggen wij uit hoe u uw SAP-omgeving veilig kunt houden.

Data security
Sabaas

Sabaas

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com