Zo houdt u uw SAP-omgeving veilig

Sabaas

Sabaas

04.03.2021
SAP

Uw data is kwetsbaar, dat legt u natuurlijk niet zomaar op straat. Vanzelfsprekend dat u deze kwetsbare data en informatie alleen voor uw organisatie toegankelijk wilt stellen en niet in de handen van kwaadwillende mag belanden. De noodzaak van beveiligde SAP-toegang is dus hoog, maar hoe en wat zijn de gevaren? Die vragen krijgen we steeds vaker. In deze blog leggen we uit waarom u uw SAP-omgeving veilig én beveiligd moet houden.

SAP

SAP; een gatenkaas of ondoordringbaar fort?

Groeiende software, toevoegingen van functionaliteiten, maar hoe staat het ervoor met de beveiliging van SAP? Door de jaren heen zijn er steeds meer issues ontstaan over SAP en de daarmee gemoeide gevaren. Immers, het toevoegen van meerdere functionaliteiten brengt ook de kwetsbaarheden van deze technologieën met zich mee. Door het toevoegen van onder andere Java, HTTP en Open SQL in zijn programmeertaal, werd SAP genoodzaakt het aantal ‘security notes’ van de afgelopen jaren uit te breiden. Tot op de dag van vandaag blijft de beveiliging van SAP-systemen, en daarmee de toegang tot, een ‘hot topic’. Hierdoor blijft SAP updaten en verbeteren om het mogelijk ongewenste passagiers bij uw inlog onmogelijk te maken binnen te komen.

De risico's van een onbeveiligd SAP-systeem

Uw belangrijkste documenten laat u niet rondslingeren, uw data dus ook niet. De noodzaak van uw privacy, en daarmee de beveiliging van uw SAP-toegang, is dus met de jaren gegroeid. Het is immers niet wenselijk dat anderen in de code gaan schrijven, uw gegevens kunnen wijzigen en inzien en daarnaast gaan knoeien in het systeem. Een beveiligd slot erop dus. Maar hoe? Het is zaak om helder in kaart te brengen waar de gevaren voor uw organisatie liggen en de blootstelling aan deze gevaren van uw SAP-omgeving(en) te beoordelen. Wanneer dat helder in kaart is gebracht, is het zaak om te monitoren en bij te schaven waar nodig.

Een goed begin is het halve werk - Sabaas helpt u verder

Bij Sabaas stellen we de veiligheid van uw data voorop en zorgen we ervoor dat uw SAP-toegang altijd op een veilige manier tot stand komt. Wilt u meer leren over hoe u uw data het beste kan beschermen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Gerelateerde blogs

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Hieronder vind je soortgelijke artikelen:

SAP IT-optimalisatie expert Sabaas ondertekend partnership met Protect4S voor het verbeteren van hun SAP security ondersteuning.

Stan van den Broek

Stan van den Broek

Sabaas kan u met trots mededelen dat wij vanaf juni 2021 officieel ISO 27001 gecertificeerd zijn. Lees hier meer: ISO 27001 certificatie

Nieuws
Sabaas

Sabaas

Het belang van overstappen naar de cloud is de laatste jaren toegenomen. We nemen u mee in de drie meest belangrijke voordelen.

Cloudmigratie
Rene van Es

Rene van Es

getInTouch.bodyImage.one.title

Wilt u meer informatie of advies over onze diensten? Neem dan contact op met onze expert Sander!

+31 10 310 4060 Info@sabaas.com